LMC-T.E.C. KLUB DANMARK

www.lmc-tecklubdanmark.dk

Påsketuren 2018 blev en tur med både udfordringer og gode oplevelser for de som valgte at deltage i turen.

Vi havde "hveranden-dags" vejr, men desværre havde der forinden været så meget frost i jorden, kunne det sne som så hurtigt smeltede, ikke komme væk, så det blev en noget mudret affære...

Jeg syntes godt vi man kalde kalde os 4 deltagende par for "fuldblodscampister" ;)

(billeder på denne side er fotograferet af Campingliv.dk)

LMC-TEC-Klub-Danmark-i-Kappeln

på sejltur i kappelnDet var ikke snusk og sne hele tiden og vi kom da også på sejltur med turbåden STADT KAPPELN.

Påskevinter-2018-LMC-TEC-Klub-Danmark
Jeg blev noget forundret over vejene i Tyskland.

Jeg ved ikke om man i Tyskland beruger en speciel vejbelægning, men vi oplevede på intet tidspunkt "smattede og snaskede veje".

Fra vi krydsede grænsen i Padborg til vi kom til campingpladsen - ingen problemer med kørslen, så "et eller andet" må man have fundet på, for vi så heller ingen saltvogne overhovedet.

Vi kan godt sige at turen blev en "hverandendags-tur", for solen skinnede hveranden dag og sådan en solskinsdag blev benyttet til at ændre sejlturdags på fjorden, hvilket campingpladsen hjalp os med at få ændret.Schlei-fjorden Solopgang over fjorden ved campingpladsen
kappeln Desværre var foråret heller ikke kommet til Kappeln, så det blev ikke til så meget byvandring, men Kappeln ER er rigtig hyggelig by, som vi her i huset gerne kommer tilbage til.

Byen fortjener at vise sig frem i sol & sommer og med en stor is på havnen..!

Jeg blev faktisk ret irriteret på meteorologerne på TV, som havde råbt "bål & brand" den dag vi skulle mod syd. Ja, campingvognen blev lidt beskidt, men vejene var på alle måder farbare, både i Danmark og syd for grænsen... det snask man ser på billedet er hos Fleggaard i Harrislee.

Campingpark_Schlei-Karchau

Campingpladsen holdt ikke hvad de lovede med hensyn til et lokale at samles i og man havde ikke forhånd informeret om at en renovering af toiletbygningen var i gang, hvilket indebar at man havde sat en toilet/badvogn op.

Det skal dog siges at denne toilet/badvogn fungerede helt upåklageligt, den var varm og lun og renholdt 24/7 og der var rigeligt med varmt vand til brusebadet, men jeg syntes ikke det var fair af campingpladsen, ikke at informere om denne ombygning, i den e-mail udveksling som klubben havde haft med campingpladsen forinden.

Campingpark-Schlei-KarchauLegepladsen var ikke så meget i brug, men set fra børnehøjde, var der meget at tumle med....
Campingpark_Schlei_Karchau                   ...tid til at stå til søs...!
Hvad der dog var meget i brug, var campingpladsens mooncars - sådan nogle er altid et hit!

                                   PÅ SEJLTUR MED STADT KAPPELN
LMC-TEC Klubben i Kappeln
Vi kørte i egne biler ind til bymidten, hvor vi nemt fandt parkeringspladser og det endda uden egenbetaling og så var det ellers tid til sejltur i solskin med borde reserveret forest i båden, så vi fik det hele med!

Mens vi ventede på afgang med tur båden, åbnede broen sig for at gøre plads til flere både som var på vej ud mod Østersøen...
Tourboat-Stadt-Kappeln
Schlei-Brücke-Kappeln
Kappeln-Schlei-Brücke
Kappeln_Havn
Så blev det ellers tid til afgang på en meget smuk sejltur ud gennem Schlei fjorden til Maasholm & Schleimünde, som er porten til Østersøen og de store verdenshave!
Schleimünde-Lighthouse
Schleimünde
Schleimünde
Der blev strukket ben i det smukke solskin og både to- og firebenede nød det smukke, men kølige påskevejr!
                                                              Kappeln skal opleves igen...i fuld sol og sommer
                                 MAD I MAASHOLM & MAD PÅ KAJEN
Maasholm_ved_Kappeln

To gange valgte vi at tage i byen for at spise og første gang tog vi turen ud til Maasholm, hvor vi om Lørdagen lagde til ved kajen, på vej med turbåden til Schleimünde og vejret var noget helt andet om lørdagen end torsdag aften da vi besøgte havnebistroen.
Manden og jeg undrede os over at redningsbåden i havnen bar navnet RANDERS. (Vi bor selv i Randers).

Vejret var om fredagen betydeligt bedre end da vi første gang besøgte Maasholm, om torsdagen, men maden i bistroen fejlede absolut intet, DEN var prima og der var rigeligt af den!
Maasholm
Hafen-Bistro-MaasholmMaasholm-Hafen-Bistro
Thomas og Dorthe var ankommet sent og da de havde lille Kristoffer med, valgte de at blive tilbage på campingpladsen...
Maasholm-Hafen-BistroKai var mest "modig" og valgte stegt fisk med brasede kartofler og sennepssovs, vi andre var mere "traditionelle" med vores Schnitzler og Gitte måtte udvise lidt tålmod for hendes mad kom på bordet...
Maasholm-Stellpladser-Stellplatzen                  Maasholm Stellpladser - dagen efter var dette syn badet i solskin...
Gaststätte-Fährschänke-KappelnDet var "Julle" fra turbåden, som havde anbefalet os at spise på Fährschänke og det viste sig at være en god anbefaling!!
Gaststätte_Fährschänke_Kappeln
Steaks og Schnitzler blev lystigt sat på bordet, men "jeres udsendte", var mere modig denne gang og valget faldt på Laks & Pasta :)
Kappeln